Overijssel

Kamperen op een van de campings in Overijssel of Twente biedt fantastische mogelijkheden om erop uit te gaan en al het leuke van de provincie te ontdekken. Trek er bijvoorbeeld in de natuur op uit of bezoek bezienswaardigheden en ga met het hele gezin naar de leukste attracties. U kunt tijdens het kamperen op een van de aantrekkelijke campings in Overijssel of Twente elke dag een andere beleving ervaren en de rust afwisselen met allerlei activititeiten. De natuur in Overijssel is natuurlijk bij uitstek geschikt om te gaan wandelen en een van de vele fietsroutes te volgen door het afwisselende landschap. Vanaf de camping in Overijssel ligt er een indrukwekkende wereld met een netwerk aan routes op uw komst te wachten.

Bezienswaardigheden in Overijssel
Vanaf de campings in Overijssel of Twente heeft u overal eenvoudig toegang tot een rijkdom aan bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld eens het plaatsje Giethoorn, dat met alle water en bruggetjes een bezienswaardigheid op zich is. U kunt met een punter door Giethoorn varen, meegaan met een rondvaart of bezienswaardigheden bezoeken als het automuseum Histomobil, de oude molen en Museumboerderij ít Olde Maat. U kunt ook een uitstapje maken naar Deventer, waar het oudste stenen woonhuis van het land zich bevindt. Proosdij is de naam van het pand dat gebouwd is in de periode rond 1130. Verblijft u op een van de campings in het noordwesten van Overijssel dan ligt een bezoek aan het Nationaal Park Weerribben Wieden uiteraard voor de hand. Het gigantische natuurpark bestaat al sinds 1882 en kent vele meren, waar het bijvoorbeeld mogelijk om te gaan kanoŽn of een rondvaart te maken. Er zijn diverse bezoekerscentra bij het park gelegen, waar u uitgebreide informatie vindt over Weerribben Wieden.

Attracties in Overijssel
Als u met het hele gezin aan het kamperen bent op een van de campings in Overijssel of Twente, dan is het bezoeken van een van de vele attracties echt aan te raden. De kinderen zullen het bijvoorbeeld fantastisch vinden om een dagje door te brengen in het Avonturenpark Hellendoorn. Het pretpark biedt voor kinderen in alle leeftijdsgroepen attracties, variŽrend van snelle achtbanen tot waterbanen en van een speelkasteel tot een draaimolen. In dit attractiepark beleeft u een geweldige dag met het hele gezin. Een andere uitdagende activiteit wacht in het Klimpark Adventure World met een tien meter hoge klimmuur en verschillende tokkelbanen. Ook kunt u hier boogschieten of een van de vele leuke andere activiteiten ondernemen. Het Klimpark Adventure World is ook geschikt om met jonge kinderen te bezoeken vanaf een leeftijd van vijf jaar. Vanaf de campings in Overijssel kunt u nog meer attractieparken bezoeken, zoals het Attractiepark Slagharen. Geniet van de avonturen in de meest waanzinnige attracties, zoals in de Thunder Loop of daal met de hele familie in een boomstam de wildwaterrivier af. Voor jong en oud is er van alles te beleven en het is de hele dag feest met diverse vormen van entertainment, zoals het straattheater of de Western Parade. Kamperen op een camping in Overijssel is dus duidelijk meer dan het genieten van de natuur en rust alleen.